https://www.bulaoutdoor.nl/blog/_398_n___NL
Zoeken
  16 januari 2018

  Het verhaal van Peter v/d Fliert opzoek naar de perfecte pizza en houtoven! Klik op de foto voor het hele verhaal.

  ‘In search for the perfect pizza’ continued …….en ik kan nu eindelijk melden dat we zijn waar we willen zijn: een pizza waar ik niets meer aan wil veranderen, alleen nog maar lekker van genieten.

  De nieuwe prachtige hout gestookte Alfa pizza oven heeft de extra  boost gegeven die tot de slotsprint heeft geleid (gekocht bij Bula Outdoor in Bussum). Hieronder laat ik je uitgebreid zien hoe resultaat is geworden en geeft ik alle details van het recept vrij, zodat meer mensen kunnen genieten.

  De perfecte Pizza van Peter

  Hierboven de truffel pizza, de favoriet van mijn vrouw. Ik ben blij met deze pizza rand (Cornicione).

  Het recept ————-


  De ingrediënten

  Water: 540 ml
  Zout: 27 gram
  Moedergist Criscito 40 gram*
  Droge gist: 2,7 gram
  Bloem Molino Caputo: 900 gram
  Semola Rimacinata Molino Caputo: 100 gram**
  Scheut olijfolie 30 gram

  * Deze ‘moedergist’ Criscito van het Italiaanse merk Molino Caputo is een natuurlijk gedroogd zuurdesem. Voeg 30 tot 50 gram van deze moedergist toe per 1 kg bloem en jouw pizza of brood wordt luchtiger, krijgt nog meer smaak en verlengt de houdbaarheid van het deeg. Zuurdesem ontstaat door de gisting van meel en water. Door de desem regelmatig te ‘voeden’ met nieuw water en meel, blijft de desem ‘in leven’ en kan je er pizzadeeg of brooddeeg mee maken. Wat in het Nederlands zuurdesem heet, wordt in het Italiaans aangeduid met de term ‘pasta madre’. Deze moedergist Criscito is volgens deze methode gemaakt. Het is een volkomen natuurlijk product, gemaakt van alleen tarewemeel type “0” en water, aangezuurd met een complex van gist en melkzuurbacteriën. De moedergist is daarna gedroogd. Het bevat dus nog steeds alle oorspronkelijke eigenschappen van de desem.

  ** Semola is fijn gemalen griesmeel. Als je 10% Semola mengt met 00-bloem wordt je pizzabodem krokanter.

  Deel dit via:

  8 december 2017
  15 december
  sneak-preview-nieuwe-bula-smart-bbq

  Deel dit via:

  29 november 2017
  t-gooi-bruist

  Deel dit via: