De Gooische Barbecue Kampioenschappen 10 juni ’19

10 juni vanaf 12 uur

Met een extra vrije dag en meer dan 20 graden Celsius op de meter, is het tijd om het barbecue seizoen goed af te trappen.

Daarom organiseert de @gooische tam tam> samen met @foodhall MOUT> en @bula outdoor>, dé leverancier van Primo Grill and Smokers, de 3e editie van de Gooische Barbecue Kampioenschappen. Tijdens de barbecue wedstrijd strijden teams tegen elkaar voor de eer van deze felbegeerde prijs.

Naast kijken, aanmoedigen en de aroma’s opsnuiven van de lekkernijen van de wedstrijd, zijn er ook aparte bbq’s om zelf mee te genieten van al het lekkers.
Natuurlijk hebben wij ook heerlijke vega opties, zo is er voor ieder wat wils!

Zet je mooiste zonnebril op, stof je korte broek af en kom lekker flaneren op ons terras en geniet van de zomerse sfeer.

Italië Event Kasteel De Haar 24,25 en 26 mei

Bula Outdoor Pizza Piaggio APE Italië Event
Workshop pizza leren maken in een houtoven.

Welkom in Italië op kasteel De Haar!

Bula Outdoor gaat met de Piaggio APE naar Haarzuilens om drie dagen Pizza’s te bakken in little Italy. Kom proeven, voelen en kijken. Meer info >> Italië Event

Vrijdag 24 zaterdag 25 en zondag 26 van 10 tot 18 uur. Kasteel De Haar

Nederlanders zijn graag in Italië, maar Italië is af en toe ook in Nederland te vinden! Tijdens het Italië Evenement komt dit veelzijdige vakantieland helemaal tot leven. Hier ontdekt, proeft, hoort en beleeft u Italië alsof u er echt bent. Op dit moment tellen we af naar het Italië Evenement | Smaak & Stijl bij Kasteel de Haar.

Kaarten met korting >> Ga naar Groupon

Open dag 13/14 april

Op 13 en 14 april heeft Bula Outdoor een open dag. Van 10 tot 17 uur zijn de deuren geopend. Er zijn doorlopend presentaties met de Primo ceramische BBQ, Alfa houtovens, Bula Smart BBQ, Weltevree producten. Doe ook mee aan diverse workshops. Bak een heerlijke pizza napoletana, of grill de beste hamburger. 15 april van 12 tot 18 uur is er een open dag voor Horeca, Architecten, Tuinontwerpers.

Bula Outdoor open dag 13 en 14 april

Winter BBQ Lage Vuursche met Jort Althuizen | Smokey Goodness 13 oktober

13 oktober ’18  presentatie van het nieuwe BBQ boek van Jort Althuizen  klik hier voor meer info >>Winter BBQ.

En Bula Outdoor zorgt voor een BBQ revolution met een demonstratie met de volautomatische Bula Smart BBQ Grill

Bula Smart BBQ

Bula Smart Party BBQ Grill

Meer gemak, meer gezelligheid en een nog lekkerder resultaat! De Smart Party is een revolutionaire bbq, want hij kan bijna alles én hij doet ook nog eens al het werk voor je. De basis van de Smart Party is een groot draaiend tandwiel met een elektromotor, hierdoor draait je vlees, vis en groente volledig automatisch boven de gloeiende kooltjes. Zo gaart alles heel gelijkmatig, brand je je handen niet en kun je gezellig borrelen met je gasten! Dit is dan ook de ideale bbq voor elk feestje! Rond het vuur heeft de Smart Party 10 spiesjes die automatisch draaien. In een handomdraai haal je de spies eruit en plaats je een nieuwe. Dit is ideaal voor vlees, groente, vis en natuurlijk marshmallows!

Automatisch draaiende spiesen en draaispit met een batterij of stekker. Compleet geleverd met alle denkbare accessoires.

Maar er kan veel meer. De Smart Party heeft ook een spit dat automatisch ronddraait. Wat wil jij aan het spit rijgen? Een stuk wild, een hele kip? Of gebruik je liever de klemmen waarin je een vis of mooie entrecote kunt laten draaien? De Smart Party wordt zelfs standaard geleverd met een RVS trommel die je kunt vullen met bijvoorbeeld garnalen of schelpdieren, maar natuurlijk ook met noten en koffie! En wil je gewoon ouderwets grillen, puur handwerk waarbij je zelf het draaiwerk doet? Dan kan dat met het standaard meegeleverde rooster. Deze revolutionaire bbq wordt standaard zeer compleet geleverd, met spiesjes, klem, spit, twee RVS schaaltjes én een handige draagtas… want je viert ook wel eens een feestje op de boot, in het park of op het strand. De Smart Party werkt overal geweldig, op het lichtnet of een batterij. Kortom: de Smart Party is een alleskunner, die zorgt voor heerlijk eten en veel gezelligheid. Want alles gaart prachtig gelijkmatig terwijl je alleen maar hoeft toe te kijken en dat is dan ook heel gezellig, want meestal verzamelt iedereen zich rond de Smart Party.

  • Elektrische motor voor batterij of netspanning
  • 16 metalen spiesjes
  • Spit
  • Klemmen voor aan het spit
  • Trommel
  • Grill rooster
  • 2 x rvs schaaltje
  • Houtskool verdeelring

Workshop wild uitbenen 20 oktober 2018 bij Bula Outdoor Bussum

Dit is een unieke kans om onder leiding van een doorgewinterde slager (Gijs Stefo) zelf wild uit te benen. Is het niet geweldig om te zien en te voelen waar dat heerlijke stuk eerlijk vlees heeft gezeten. We gebruiken hiervoor Nederlands wild van de Veluwe. Een hert en een wild everzwijn. Natuurlijk gaan we gelijk heerlijke gerechten bereiden op de BBQ en houtoven. Wij gebruiken de op hout gestookte kooktoestellen van Alfa Pizza. En de Primo Ovaal keramische BBQ uit de USA.

Reserveer alvast vrijblijven een plek per e-mail

Gezamenlijk gaan we aan een lange tafel de gerechten proeven onder het genot van een glas wijn. Aan het einde van de avond krijg je een assortiment van het uitgebeende wild mee naar huis.

workshop, uitbenen, wild, zwijn, hert
Workshop wild uitbenen en garen op de Primo Grill BBQ

15.30 uur ontvangst
16.00 uur start workshop en koken ca. 21.00 uur afsluiting workshop

De workshop is incl. uitbenen, eten, een welkomst drankje, een glas bij het eten en een assortiment wild van hert en zwijn. De kosten bedragen € 85,- p.p. Het maximaal aantal deelnemers is 20 personen

 

Pizza leren bakken in de houtoven. Van het deeg tot de toppings.

Pizza leren bakken in de houtoven

Wij hebben veel ervaring met het koken in de houtoven. Maar de ingrediënten zijn misschien nog wel belangrijker. Hoe maak je perfect deeg voor een pizza of brood. Wij gaan het je leren. Oven opstoken naar 400 graden en in 90 seconden bak je de heerlijkste pizza’s. Na een lange zoektocht naar de juiste recepten delen we graag onze ervaring.

Bekijk Op AirbnbPizza leren bakken in de houtoven

Bula Outdoor Alfa Pizza Oven
Workshop pizza leren maken in een houtoven.

Wat we gaan doen
We vertellen je eerst over de houtoven en het gereedschap wat wordt gebruikt. Hoe je deeg kunt maken en met welke ingrediënten. Dan gaat iedereen aan de slag met meel en de toppings. En natuurlijk gaan we samen proeven onder het genot van een glaasje. Er doen maximaal 10 personen mee aan de workshop (vanaf 14 jaar). Bij mooi weer werken we buiten en anders gezellig binnen in de voormalige Fina garage.

Je kun met je eigen groep komen of aansluiten bij andere deelnemers. Neem gerust contact op als je meer informatie wil over de groep. Of andere wensen die we misschien kunnen invullen voor je.

Alle ingrediënten voor het koken zijn incl. En we gaan altijd voor de beste kwaliteit.

The perfect Pizza

Het verhaal van Peter v/d Fliert opzoek naar de perfecte pizza en houtoven! Klik op de foto voor het hele verhaal.

‘In search for the perfect pizza’ continued …….en ik kan nu eindelijk melden dat we zijn waar we willen zijn: een pizza waar ik niets meer aan wil veranderen, alleen nog maar lekker van genieten.

De nieuwe prachtige hout gestookte Alfa pizza oven heeft de extra boost gegeven die tot de slotsprint heeft geleid (gekocht bij Bula Outdoor in Bussum). Hieronder laat ik je uitgebreid zien hoe resultaat is geworden en geeft ik alle details van het recept vrij, zodat meer mensen kunnen genieten.

Hierboven de truffel pizza, de favoriet van mijn vrouw. Ik ben blij met deze pizza rand (Cornicione).

Het recept ————-

De ingrediënten

Water: 600 ml
Zout: 27 gram
Moedergist Criscito 40 gram*
Droge gist: 2,7 gram
Bloem Molino Caputo: 900 gram
Semola Rimacinata Molino Caputo: 100 gram** en tegenwoordig doe ik er toch maar een beetje olie bij; 15 ml (2%-6% op elke liter water of 1-3% op elke kilo bloem)

* Deze ‘moedergist’ Criscito van het Italiaanse merk Molino Caputo is een natuurlijk gedroogd zuurdesem. Voeg 30 tot 50 gram van deze moedergist toe per 1 kg bloem en jouw pizza of brood wordt luchtiger, krijgt nog meer smaak en verlengt de houdbaarheid van het deeg. Zuurdesem ontstaat door de gisting van meel en water. Door de desem regelmatig te ‘voeden’ met nieuw water en meel, blijft de desem ‘in leven’ en kan je er pizzadeeg of brooddeeg mee maken. Wat in het Nederlands zuurdesem heet, wordt in het Italiaans aangeduid met de term ‘pasta madre’. Deze moedergist Criscito is volgens deze methode gemaakt. Het is een volkomen natuurlijk product, gemaakt van alleen tarewemeel type “0” en water, aangezuurd met een complex van gist en melkzuurbacteriën. De moedergist is daarna gedroogd. Het bevat dus nog steeds alle oorspronkelijke eigenschappen van de desem.

** Semola is fijn gemalen griesmeel. Als je 10% Semola mengt met 00-bloem wordt je pizzabodem krokanter.